Tottelevaisuus: 96p. Koira reagoi laukauksiin käännähtämällä ympäri, jolloin minun piti antaa uusi käsky. Sille ammuttiin kolme laukausta reagoinnin vuoksi. Yleisöstä sanoivat, että kyse ei suinkaan tainut olla paukkuarkuudesta, koska koiralla ei mennyt häntä koipien väliin eikä toimintakyky kärsinyt tms. Kummalista se olisikin, koska en tod ole havainnut paukkuarkuutta tuossa - treenattu monia kertoja ampumaradan vieressä ammuntojen aikaan, uutena vuotena yhdessä katsotaan raketit jne. Se on tähän asti ollut täysin neutraali laukauksia kohtaan. Mukavinta oli, kun istuminen oli kuulemma erittäin nopea. Tuomari huomautti seuraavista asioista:

Luoksetulossa aavistuksen vino perusasento. Eteenmenossa voisi totella maahameno-käskyä vieläkin nopeammin. Noudoissa koira liian lähellä ohjaaja. Seuraamiseen kannattaa kiinnittää huomiota, ettei koira ala poikittamaan yhtään enempää, eikä painamaan. 

Esineruutu: 29p. Piste meni, kun koira palautuksessa onnistui tiputtamaan esineen. Jatkoi tosin välittömästi palautusta ilman lisäkäskyä. Tuomari kommentoi työskentelystä, että vauhtia kannattaisi olla ehkä vähemmän, mutta erinomaista, jos se kykenee vielä haistamaan jotain moisessa vauhdissa;) Ja ainakin tällä kertaa homma pelitti aivan loistavasti.

Jana: 40p. Aivan upea suoritus. Meni juuri niin kuin pitääkin.

Jälki: Kolme plus kutonen. Karmaiseva kokemus. Pimu suoriutui tehtävästä surkeasti - ikinä se ei vielä noin huonosti ole ajanut. Jälkimaasto oli ihan normaali. Koira ilmaisi kolme, ja mie sitten löysin sen yhden, kun kävelimme päältä Pimun vetäessä siitä yli mitenkään reagoimatta. Ykköstä etittiin kutosen jälkeen oikein urakalla, ja ihan esineruutu-meiningillä, mutta ei! Vielä kotimatkallakin pysähdyimme etsimään, mutta ei sitä vain löytynyt. Ja täytyy varmaan myöntää, että oma toiminta jäljellä taisi myös olla melkoisen surkuhupaisaa alkaen siitä, että en älynnyt heti pysähtyä haahuilun alkaessa, ja katselin ehkä hieman intensiivisesti maata... 

Muuten meni erittäin hyvin, mutta itse jälki huonosti. Harmittaa kyllä kovasti - olihan kyseessä JÄLKIkoe.  Tästä on kuitenkin ihan suhteellisen mukava jatkaa, koska kyseessä oli (sekä koiran, että minun) ensimmäinen pk-startti, ja koulari tuli.