Eilen oli taas janatreeniä. Tällä kertaa janan päässä oli ensimmäisessä harjoituksessa aina kasa nameja, ja toisessa piti jäljestaa lyhyekö matka kepille. Tein lähetyksiä yhteensä kahdeksan. Matka oli viimeisellä lähetyksellä 30 m. Nyt en pelkästään pysähtynyt liiasta vinoudesta, vaan nyppäytin koiraa taaksepäin takaisin lähetyspisteelle. Toimi hyvin. Viimeisellä lähetyksellä koira eteni todella hyvin ja rauhallisesti -jotta sitten yllättäen veti kepistä yli!! No en puuttunut tähän ylitykseen pakolla, vaan pysähdyin ja annoin sen tulla takaisin siittä metrin päästä...

Tänään otimme eteenmenoa pallolla. Tein ensimmäisen lähetyksen tiensuoralla eli palkka ei ollutkaan "siellä kentän päässä eli lopussa". Tiputin pallon koiralta salaa, lähetin sen 40 m päästä. Eteni todella suoraan, ei huomannut palloa, vaan ylijuostessa sitten otti siitä hajun. En tule tekemään tällaista treeniä, eihän siinä olisi mitään järkeä, mutta kokeilin nyt vain. 

Seuraavaksi menimme kentälle ottamaan muutamia eteenmenoja edelleenkin pallolla. Pallolla siksi, että se on pienempi kuin esim. purutyyny/iso purupatukka. Ensimmäinen lähetys kaartui lopussa niin paljon, että kutsuin koiran takaisin. Seuraavat lähetykset menivät nappiin. Ensi kerralla treenaamme taas isolla lelulla. 

Lopuksi heittelin palloa pk-esteiden yli, ja ensimmäisestä heitosta alkaen koira haki oikeaa reittiä ilman lisäkäskyjä. Viskoin taas palloa korostetun vinoon ja lähellä.