Tein täysimittaisen ruudun koiran loikkiessa iloisena pitkin ja poikin. Pistin koiran istumaan lähetyslinjan keskelle, ja vein kaksi esinettä ruudun takakulmiin. Ennen esineen pudottamista heiluttelin sitä koiralle.

Lähetin koiran ensimmäiseksi pudotetulle esineelle - koira lähti suorinta tietä viimeiselle esineelle. Tiukka kielto, ja ohjausyritys oikeaan suuntaan. Koira tuli luokse, josta sitten uudelleenlähetys onnistui hyvin. Toinen esine nousi suoraan.

Otin saman harjoituksen uudelleen, mutta vein esineet nyt päinvastaisessa järjestyksessä. Ensimmäisellä lähetyskerralla lähti taas viimeiseksi pudotetun luo, mutta pysähtyi käskystä, ja lähti oikeaan suuntaan. Toinen nousi suoraan.

Agilityssä tehtiin 2-luokan rataa. Teimme sen pätkissä. Tuo ohjautui ihan mukavasti. Loppuajasta rimat alkoivat tippumaan, ja lopuksi otinkin vielä täyskorkeita esteitä pallolla palkaten. Tiputuksesta keskeytys, ja sanallinen toruminen. Näytti toimivan.

Ennen ja jälkeen agi-treenien otimme eteenmenoa. Koiran ollessa autossa vein neljä lelua kentän eri sivuille. Ensimmäinen sessio oli katastrofaalinen. Ihan läheltäkin meinasi lähteä vinoon! Toinen sessio onnistui jo jotenkin. Tuolle tuntuu olevan erityisen vaikeaa siirtyä tähän vaiheeseen eli siihen, että se ei näe lelun vientiä. Eteenmeno on mielestäni aivan kamalan tylsä ja tympeä liike harjoitella - ja sen kyllä huomaa harjoittelun määrästä...Mutta nyt  on tarkoitus  tehotreenata  liike  edes jollekin mallille. Maahan se toki lakoaa.