Tämän päivän treenejä kuvastaa enemmän kuin hyvin sana "katastrofaalinen!". Ensimmäisessä treenissä oli tarkoitus ottaa useampi jana. Ensimmäinen lähetys suht ok, mutta palkkakepistä (n. 15m jäljestys) vedettiin yli. No, annoin sen jatkaa seuraavalle kepille asti, ja sen se ilmaisi normaalisti. Seuraavassa janassa koira meni huomattavassa määrin vinoon jäljen suuntaan (olisko saanut kepistä hajua, voimakas tuuli). Vedin sen takaisin melko rivakasti, ja lähetin uudelleen. Tällä kertaa janalla eteneminen loistavaa, mutta sitten hyvin päättäväisesti koira otti takajäljen. Se menikin sitten ihan liinan päähän takajälkeä, ja jarrutteluista huolimatta sillä meni hetki ennenkuin kääntyi oikein päin. Ennen keppiä oli yksi kulma, jonka koira ylitti melko reilusti, jolloin pysähdyin paikalleni, ja nykäisin koiraa taaksepäin. Koira pyöri ja hyöri huolimattomasti. Minuutin haahuilun jälkeen annoin uuden jälki-käskyn, jolloin matka jatkuikin, ja treeni loppui ilmaisuun.

Ensimmäisen treenin jälkeen päätin tehdä uuden jäljen. Janalla meni hyvin, ja ensimmäinen keppi ilmaistiin ok. Kaikki muut paitsi viiminen kulma meni ihan ok. Sinänsä koira pysyi jäljellä, mutta muuten meno oli todella holtitonta, ja koira menikin kakkosesta ja kolmosesta yli. Viimeisen kulman jälkeen kaarsi takaisin jälkeä kohti, ja sai hajua esineestä, mutta tässä vaiheessa talutinkin sen autolle ilman mitään palkkoja, koska tosiaan meno oli täysin "huolimattoman holtitonta".

Pakko se oli sitten tehdä vielä kolmas jälki, koska eihän treenipäivä voi loppua näin huonosti! Tällä kertaa vanhetin jälkeä edes sen 20 min, ja keppejäkin pidin pidempään kuin jäljenteon ajan. Jana ok, ja muuten kulmat, esineet ja jäljenajo oli tavallista Pimua eli hyvää, mutta nytkin mentiin yhdestä kepistä yli. Tämän yhden kepin osalta olin tarkoituksella kävellyt mättään yli, ja pistänyt kepin sitten mättään juurelle siten, että liialla vauhdilla koira kyllä takuulla vetää sen yli. Ja niinhän se tekikin. Harmi vain, että ajossa en itse tietenkään muistanut, että siinä oli keppi!

Eli tänään kyllä onnistuin tekemään monia, monia virheitä melkein joka suhteessa. Koiran osalta toisen treenin puolihuolimaton jäljestys oli kyllä jotain ihmeellistä. Ensimmäistä kertaa näytti siltä, että koira ei ollut motivoitunut jäljestämään!