Viikonloppuna paikallaoloa toisen koirakon ottaessa luoksetuloa sun muuta. Onnistui hyvin. Eteenmeno olisi ehkä alusta asti onnistunut hyvin, jos olisin viitsinyt hakea ison valkoisen roskan esineen lähettyviltä veke...ja tietenkihän hain sen pois vasta kun koira ei neljännelläkään yritelmällä älynnyt, että ei tarvii juosta nelisen metriä vinoon. Voi että, kun oikeasti joskus on niin tollo meikäläinen!

Paikallaolotreenin lisäksi otimme vähän keppejä sekä seuraamista. Kepit menivät aluksi todella hyvin, mutta sitten päin honkia. Koira vaikutti kesken treenin heittävän aivonsa narikkaan oikein urakalla. Otettiin pitkää seuraamista siten, että vierellä kulki koko ajan ihminen vaihdellen paikkaa, ja härnäten koiraa. Tavoite oli siis saada kontakti tippumaan äkillisillä liikkeillä, taputuksilla ja äännähdyksillä. Meni aivan uskomattoman hyvin! Vain kerran kontakti tippui, taisi olla perusasennossa. Eli sinänsä treeni "epäonnistui", koska nimenomaan haettiin virheitä. Otimme myös metristä estenoutoa, ja ei kyllä todellakaan tuolla ole ongelmia asian kanssa - ainakaan treeneissä;) Vaikka niin piäni onkii.

Tänään sitten otin taas eteenmenoa. Jälleen kerran en huomannut, että esineen lähellä oli muutaman metrin päässä koiran mielestä selvä palkka. Teki siis sen, että veti melkein loppuun asti suoraan, mutta lopussa sitten teki äkkikurvin sille kaikista näkyvimmälle jutulle. Paikallaolo onnistui muuten hyvin, mutta toisen koirakon palkkaleikkien aikana kyynärät taas nousivat kahdella ensimmäisellä palkkauskerralla. Otimme jäävistä istumista ja maahanmenoa. Tällä kertaa epäonnistuin palkka/pakkoyhdistelmässä niin hyvin, että koira seurasi loppuajasta häntä hyvin alhaalla...:/  

Esineruutu 15x50, mie ja vieras tallasimme, vieraat esineet. Koira joutui hakemaan selvästi kauemmin kuin aikaisemmin. Kaikki kyllä nousivat. Tosin kengän kohdalla se jostain syystä haisteli esinettä, ja päätti olla nostamatta sitä, vaan jatkoi muille esineille!! Tätä ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut. Kyllä se sen sitten viimeisenä toi. Sinänsä jännää, että mehän olemme ottaneet ruutua vaikka ja millä esineillä eli kengän olisi pitänyt olla kyllä todella sieltä miellyttävimmästä päästä.

Ja nyt sitten seuraamme seuraavaa asiaa: Pimulla oli ollut kaulassa yrttipanta vajaa viikon, ja otin sen pois pari tuntia ennen treeniä. En pidä sillä nyt pantaa ollenkaan, vaan katsotaan seuraavat treenit, että miten menee etc. Tarkoitus on siis selvittää se, että vaikuttakoo yrttipanta nenän käyttöön.