Eteenmenossa veimme aina yhdessä esineen taas kentän laidan yli kunnolla piiloon, jonka jälkeen lähetys tapahtui välittömästi toisesta päästä. Eteenmenot olivat suoria, ja sinne mentiin korvat päätä vasten eli hyvä juttu. Kokeilin kerran käskeä koiran maahan, ja koira tottelli todella nopeasti! Tämä oli nyt toinen kerta tuon koiran elämässä, kun se eteenlähetyksestä käskettiin maahan - eli asia on opetettu aivan muissa yhteyksissä, yleensä metsälenkillä. Palkkasin sen maahanmenosta minulla olevalla patukalla.

Agilityssä tehtiin keppejä ja kontakteja pallopalkalla. Nyt tuo osaa suurin piirtein "osu" -käskyllä hakeutua on-offariin, ja sen jälkeen kun sanoo "yki", niin se suorittaa esteen, ja jää lopussa taas off-on. Vielä en ole kertaakaan yrittänyt kontakteja tällä tyylillä radan yhteydessä ilman selkeitä ruumiineleitä ja fyysistä apua. Kepit menivät melkein aina loppuun asti ilman lisäkäskyä. Nyt se jopa pisti vähän vauhtia - kaukana tosin ollaan vielä päätähuimaavasta;)

Paikallaoloa menimme ottamaan jalkapallokentän laidalle harjoitusten aikaan. Koira suoritti muuten taas mallikkaan paikallaolon, mutta ensimmäisen jätön yhteydessä sen kyynärpäät nousivat aavistuksen katse suuntautuneena jalkapalloon. Jos sille ei tässä tapauksessa antaisi toista käskyä, niin en kyllä tiedä, että lähtisikö se siitä. 

Aivan kuin olisin huomaavinani myös seuraavanlaisen ongelman tottiksessa: kun koiran jättää paikallamakuuseen, ja tulee takaisin koiran vierelle, niin se ei nouse ensimmäisellä käskyllä ponnahdustyylillä ylös, vaan käyttää tassuja erikseen. Kun tästä toruu, ja ottaa uusiksi niin seuraavat käskyt se tekee tällä todella makealla ponnahdustyylillä. Taas kun sen jättää vähäksi aikaa paikalleen, niin ensimmäinen nousu on jälleen liian hidas, ja vasta seuraavat kunnollisia. Onkohan tuo juuri oppinut tämän osaksi liikettä, vai mitenhän tässä on käynyt..? Vissiin pitäisi voimakkaammin torua hitaudesta, jotta se olisi todella, todella epämukavaa?? Jos ottaa liikkeestä maahanmenon, ja siitä palaa heti koiran luokse, niin ongelmaa ei ole.