Viisi keppiä nousi. Kolmannesta yli, jolloin käskin koiran maahan (oli tässä vaiheessa jo reilu viisi metriä yli kepistä). Tarkoitus olisi ollut, että vien kepin joitakin metrejä teenpäin, ja olisin käskenyt jäljestää, mutta lähellä häämöttävä kulma aiheutti omat hankaluutensa. Kutsuinkin koiran maasta luokse, ja lähetin siitä koiran sitten kepille (6m). Luoksetullessa se olisi halunnut ilmaista kepin heti. Viimeisen kepin kohdalla sattui jotain uutta: ilmaisu tapahtui kaksi metriä ennen keppiä. Kehotuksesta se sitten tarkensi sijaintia.

Janalla taas olisi halunnut oikoa jäljelle, ja otimme lähetyksen uusiksi. Sitten se menikin takajäljelle koko liinanmitan. Eli jokohan se pitäisi minunkin jo uskoa, että se kuvittelee motkotuksen tulevan jäljen suunnan valitsemisesta eikä suinkaan vain eteenmenon vinoudesta. Teimmekin jäljen jälkeen viisi janatreeniä siten, että tein  alle 45 asteen kulman jokaiselle janan päättymispisteelle. Palkkakeppi oli aina 5-10 metriä kulmasta. Janalähetys tapahtui  kulman kärkeen toiselta puolelta. Meni hyvin.

Lopuksi otimme esineruutusuikaleen. Avaimet perällä, ja patukka edessä. Jumalaton vauhti, ja avaimet nousivat ensin. Toisella kierroksella pistin pelkän patukan neljän metrin päähän lähetyspaikasta. Nyt se nousi ihan mallikelpoisesti.

Ja näin päättyivät viimeiset metsätreenit ennen koetta. Toivotaan, että viikon aikana tuon aivoissa muhii mitä loisteliaimmat jälkikuviot;)