Eteenmenoa jälleen samalla kaavalla. Tällä kertaa leikkasin lelujen alle valkoiset alustat, jotta ne varmasti kirkuen erottuvat hiekasta, kun koira lähestyy. Harjoitus meni ihan hyvin. Otin myös vähän seuraamista "natsimeiningillä". Seuraaminen vain parani pienistä pakotteista. Vaikka ihan suhteellisen hyvin se seuraa muutenkin, mutta  nyt sain sen oikeinkin sopivanlaiseen jännitystilaan.

Istuminen ja maahanmeno eivät sekoittuneet, ja nouto oli ihan hyvä. Maahanmenon lievä vinous tosin häiritsi, mutta en puuttunut siihen tässä harjoituksessa, koska tarkoitus oli lähinnä katsoa, että meneekö se sekaisin käskyistä. Yritin myös kiinnittää huomiota siihen, että "istu" -käsky tulisi meikäläisen oikealle jalalle, ja "maa" puolestaan vasemmalle.

45 minuuttia vanha metsäjälki. Paljon kaikenlaisia kulmia, yksi tienylitys ja kaksi esinettä. Lähetin koiran jäljelle kohtisuoraan parinkymmenen metrin päästä. Jäljelle tultaessa oli ensimmäisenä muutama makupala palkkana jäljen suorasta etsimisestä. Aluksi koira ei tuntunut hahmottavan jälkeä, vaan teki jäljen päällä epämääräistä pientä siksakkausta. Pian meno kuitenkin tasaantui. Ensimmäinen kulma pari metriä yli, Annoin sen ilman mitään apuja tulla takaisin jäljelle. Seuraavasta kulmasta mentiinkin sitten ihan reilusti yli, jotain 15 metriä! (En huomannut, että mentiin niin reilusti ..) Tässä vaiheessa koira sai palautetta asiasta.

Palautteen jälkeen meno rauhoittui ja tarkentui selvästi. Annoin koiralle enemmän liinaa, koska se tuntui ottavan ehkä liikaakin painetta minusta...Loput kulmat ok. Jollain suoralla mentiin jonkin aikaa metrin verran sivulla jäljestä, ja annoin sen mennä. Jälki meni jossain vaiheessa myös polkua pitkin. Yhden tuntemattoman harhajäljen Pimu tarkisti kahden metrin matkalta. Tienylitys meni hyvin. Esineet ilmaistiin mallikkaasti.

Yritin tällä kertaa oikeastikin paneutua siihen koiran jäljestystapaan, enkä niinkään merkkeihin. Pieniä vivahteita sieltä vähitellen alkaa jopa minun puusilmään erottua;)