Ensimmäisessä harjoituksessa tein 2oo metrin mittaisen jäljen viidellä kepillä. Jälki oli kymmenisen minuuttia vanha. Tein 90-asteen lähetyksiä kummaltakin puolelta 5-25 m etäisyydeltä jäljestä. Janan päässä ei ollut mitään vaan keppi oli aina palkkana kymmenisen metrin päässä. Janatyöskentely oli melko suoraa, mutta ei kuitenkaan. Koiran kulkeutuessa janalta liian sivuun pysähdyin, ja odotin, että koira pyrki taas suoraan eteenpäin.

Toisessa harjoituksessa samanlainen minijälki. Nyt lähetin koiran kuitenkin niin, että heti janan päässä oli keppi. Ensimmäisellä kepillä ahnehdin taas liikaa, ja lähetin koiran aivan liian kaukaa. Seuraavat lähetykset lyhyemmillä matkoilla onnistuivat ihan mukavasti. Yhden kerran koira veti jäljestä yli, mutta hetimiten pyörähti takaisin. Kertaakaan koira ei ottanut takajälkeä.

Keskityin harjoituksessa myös lähetyspisteelle tulemisen tyylikkyyteen - yleensähän se on ollut sellaista pientä kiskomista ja römyilyä...yhdessä vaiheessa taluttelin sen aina namilla lähtöpaikkaan, mutta ne eivät enää jossain vaiheessa kelvanneet, koska jäljelle hinku oli muuttunut niin kovaksi. Eli remmistä nyppäisyä käytin nyt, ja arjesta tuttua käskyä liikkua lapa kiinni minun vasemmassa jalassa. Ilmaisut olivat tällä kertaa aivan todella nopeita.